16 mm
Molí Nou (1982-1983)
drama
Molí Nou
Un home viu solitari en un vell molí en runes. Té una vida completament ordenada i s’ha muntat el seu propi món. No li manca de res. Ni l’aliment, ni el treball, ni el lleure. Dins de la seva vida tranquil·la, només te diàriament uns moments convulsos i angoixosos per descarregar tot allò que des de petit li havien anat inculcant i que fou el motiu pel qual va prendre la decisió de recloure’s en aquest solitari lloc.
Seríem capaços de renunciar a totes les comoditats per tal de sentir-nos realment lliures?
La nostra fermesa de voluntat seria tan notable com per a mantenir una actitud de renúncia enfront de la manipulació de la societat a través dels anys?
En Lluís va aconseguir-ho.
És realment possible la llibertat?
Quin preu s’ha de pagar per obtenir-la?
Quina problemàtica comporta una actitud ego-integradora?
Quina és la influència d’aquesta conducta respecte a la salut mental?
Hi ha realment un equilibri de forces entre l’estabilitat afectiva i l’emocional?
En Lluís no té la resposta.
Nosaltres tampoc.
La condemna (1980-1981)
drama
La Condemna
L'onze de febrer de 1913, passats cinc mesos després que hagués finalitzat l'obra, després de revisar les proves per a l'edició, Kafka anota tots els vincles que fins al moment ha aconseguit discernir en LA CONDEMNA i escriu:
"L'amic és el vincle comú... Assegut al seu despatx, Georg escruta a soles, voluptuosament, aquest vincle comú: creu posseir dintre seu al seu pare. El desenvolupament del relat, ens mostra com el pare es basa en aquest vincle comú -l'amic-, per alçar-se com antagonista envers Georg: la fidelitat al seu record i la clientela que en altre temps havia estat aconseguida pel seu pare.
Georg no té res; la núvia, que en el relat sols viu en relació amb l'amic, és a dir, el vincle comú amb el pare, és fàcilment exclosa per aquest."